Riz cantonais
Hello everybody, hope you're having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Riz cantonais. One of my favorites. For mine, I am going to make it a little bit unique. This will be really delicious.
Riz cantonais is one of the most favored of recent trending foods on earth. It's simple, it is quick, it tastes yummy. It's appreciated by millions every day. They're fine and they look wonderful. Riz cantonais is something that I've loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Riz cantonais, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Riz cantonais delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Riz cantonais is Pour 6 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Riz cantonais estimated approx 20 minutes.
To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can cook Riz cantonais using 10 ingredients and 7 steps. Here is how you can achieve it.
, c'est un plat trés équilibré et complet qui se prépare en moins de 30 minutes. Je pars du principe que le soir après ma journée de boulot et passer un peu de temps avec les enfants, Je ne veux pas mettre plus de temps dans la cuisine en préparation.
Pour cette recette, c'est en fonction des envies, certains ingrédients sont facultatifs. J'en prépare toujours plus, pour le lendemain.
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Riz cantonais:
- 200 G riz blanc (sur le net vous verrez du riz thaï, mais après plusieurs essais je reste convaincu pour le riz blanc)
- 100 G petits pois (frais ou surgelés mais pas en boîte)
- 150 G crevettes surgelées (les petites déjà décortiquées et cuites, facultatif)
- 1 carotte
- 1 petite boîte de maïs
- 1 oignon
- 3 fines tranches de gingembre frais, ou une cuillère à café de gingembre en poudre
- 75 G d'epaule de jambon
- 3 oeufs
- huile de sezame sauce soja salée (bouchon vert de la marque KIKKOMAN moins salé)ou sucrée en fonction des goûts
Steps to make to make Riz cantonais
- En premier, mettre à cuire votre riz dans une casserole une fois cuit le rincer sous l'eau froide ou dans un cuiseur de riz automatique (hâte d'en acheter un, grosse différence de cuisson).
- Eplucher la carotte, et la couper en brunoise (en tout petits dés), eplucher et émincer l'oignon. Couper l'épaule de jambon en dés.
- Casser les oeufs, les battre en omelette.
- Mettre les petits pois surgelés dans l'eau bouillante, 3 minutes pas plus. Avoir tous sous la main avant de commencer.
- Mettre le wok ou sauteuse sur feu fort, ajouter un filet d'huile de sezame. Puis verser vos oeufs et les faire cuire comme des oeufs brouillés. La cuisson doit être trés rapide, puis débarasser dans une assiette.
- Remettre de l'huile dans le wok et ajouter la brunoise de carotte et l'oignon, faire cuire 2 minutes puis ajouter les petits pois, le maïs et les dés d'épaule Laisser cuire 2 minutes en remuant. Le plat prend déjà de jolie couleur. Mettre les crevettes maintenant si vous le souhaiter.
- Et enfin ajouter le riz et bien mélanger, finir avec l'omelette. Saler mais doucement en fonction de la sauce soja que vous allez utiliser.
Ajouter 3 CAS de sauce soja au choix (sucré ou salé).
Et voilà, c'est prêt. Ce plat peut servir d'accompagnement avec du poulet au citron. Dans ce cas ne pas mettre de crevettes et dés de jambon.
As your experience as well as confidence expands, you will certainly find that you have extra all-natural control over your diet regimen and also adjust your diet plan to your individual preferences over time. Whether you wish to serve a dish that utilizes less or even more active ingredients or is a little basically spicy, you can make straightforward modifications to accomplish this objective. Simply put, begin making your recipes promptly. When it comes to standard food preparation skills for novices you don't require to discover them but just if you master some easy food preparation strategies.
This isn't a full guide to fast and easy lunch dishes but its good food for thought. Ideally this will certainly obtain your innovative juices streaming so you can prepare tasty dishes for your family members without doing too many square meals on your trip.
So that's going to wrap it up with this exceptional food Easiest Way to Make Any-night-of-the-week Riz cantonais. Thank you very much for reading. I'm sure you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
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